News page
Parcours Manneken-Pis

In het kader van de viering van het honderdjarig bestaan van het museum op de Jubelparksite, verwelkomt het Koninklijk Legermuseum Manneken Pis.

Parcours Manneken-Pis

News details

What
Activiteit
Published date
Bijgewerkt
Manneken Pis in het Legermuseum!

In het kader van de viering van het honderdjarig bestaan van het museum op de Jubelparksite, verwelkomt het Koninklijk Legermuseum Manneken Pis.

Doorheen het hele museum worden bezoekers verrast door verschillende beeldjes, aangekleed met kostuumpjes uit de persoonlijke garderobe van het beroemde Brusselse jongetje.
Om deze ontdekking nog aangenamer te maken, heeft de educatieve dienst een bezoekboekje voor het hele gezin samengesteld: bij elk beeldje wacht de jongste bezoekertjes een test, terwijl de grote mensen aan de hand van contextinformatie en anekdotes meer vernemen over de diversiteit van onze collectiestukken. Wie alle Manneken Pis-beeldjes in het museum vindt, wordt beloond met een verrassing!

Zin om nog even te spelen? Doe mee aan onze eeuwfeestwedstrijd! Manneken-Pis wacht je in de Historische Zaal (die met de Belgische vlaggen) op om een selfie te nemen. Als je hem gevonden hebt, maak dan een foto met hem en deel deze op Instagram door ons te taggen (@royal_military_museum_brussels)! Elke maand wordt een winnaar uitgeloot.

Expo in samenwerking met het Museum van de Stad Brussel en GardeRobe MannekenPis.

Beschikbaar in NL, EN en FR !

  • Duurtijd: 1u30
  • Gratis parcours, inbegrepen in een ticket voor het Legermuseum, boekje te verkrijgen aan onze onthaaldesk, breng zelf een potlood of ander schrijfgerei mee!
  • Reservatie niet nodig.
  • Leeftijd: vanaf 5 jaar.